Cum să-ți întărești IMUNITATEA?

Am auzit cu toții, mai ales în ultimul timp, despre cât de importantă este imunitatea.

Despre cum anumite boli, precum gripa și virozele, inclusiv coronavirusul, afectează mult mai grav, și duc chiar până la deces, pe acele persoane care au imunitatea scăzută.

Și cu siguranță ati auzit sau chiar ați primit sfaturi despre nevoia de a vă întări imunitatea.

Deși poate pentru unii dintre voi sunt lucruri evidente, cei mai mulți nu știu cum anume se poate face acest lucru.

Când vorbim despre întărirea imunității, vorbim despre două aspecte: curățarea si fortificarea corpului, în ordinea aceasta a importanței.

Curățarea, la rândul ei presupune o scădere a toxinelor intrate în sistem și o accelerare a eliminării celor deja existente.

Scădem nivelul de toxine adăugat și accelerăm eliminarea celor existente prin:

1. mâncăm mai puțin, mâncăm curat și  alcalin (vegan-vegetarian). Trebuie înțeles că digestia consumă cea mai mare cantitate de energie dintre toate activitățile omului. Mai puțină hrană înseamnă că rămân rezerve de energie și mai ales timp pentru a ne ocupa de curățenie.

2. ținem post intermitent, adică intre ultima masă de seară și prima masă de a doua zi, pauza sa fie cât mai lungă. Ideal sunt 16-18 ore de pauză, gen între 6 seara si 11-12 ziua.

3. facem mișcare, de preferat de tip aerob. Sistemul limfatic, adevăratul sistem de canalizare al organismului, nu are o pompă precum are sistemul sangvin inima. Mișcarea fizică e singurul motor pentru limfă.

4. bem cât mai multă apă curată. Toxinele se elimină prin fluide sau umori și fecale. Pentru ca să iasă repede din sistem, fie că e vorba de urină, transpirație sau limfă, e nevoie de apă din belșug.

5. clisme si irigari ale colonului. Dacă limfa este canalizarea, colonul este din păcate aproape întotdeauna transformat în groapa de gunoi a organismului. Aici se regăsesc cele mai mari depozite de deșeuri și toxine, care putrezesc si fermentează și care împrăștie în sistem otrăvuri periculoase. La clinici sau acasă, clismele și irigările colonului fac minuni pentru curățarea corpului și întărirea imunității.

Fortificarea sau întărirea corpului, din punct de vedere al imunității se poate face prin:

1. hrană sănătoasă, bogată în vitamine și minerale, cât mai naturală și mai proaspătă. Alimentele de origine vegetală, crude și integrale, trebuie să fie baza hranei. Sunt alimente și plante medicinale care au o afinitate deosebită pentru susținerea sistemului imunitar: măceșe, echinaceea, usturoi, spanac, varză crudă, brocoli, ardei iute, ghimbir, oțet de mere, suc de sfeclă, morcovi, afine.

2. Exercițiile fizice și cele de respirație întăresc în mod deosebit imunitatea.

3. Suplimentele nutritive de calitate ajută cu siguranță. Vitaminele, mineralele, fitonutrienții, enzimele, ideal ar fi să provină cât mai mult din surse naturale.

4. Reducerea stresului prin: meditație, muzică, relaxare, plimbări, etc. Sistemul hormonul este influențat în mod direct de starea in care ne aflăm. Există hormoni care au legătură cu stresul, precum adrenalina, noradrenalina, cortizolul, și există hormoni ai stărilor de bine, precum endorfinele, oxitocina, serotonina, dopamina. Acești hormoni reglează foarte multe funcții și pot stimula sau inhiba substanțial inclusiv sistemul imunitar.

5. Odihnă suficientă sau somn de calitate.

Calea naturală, perfectionată în mii de ani de evoluție, va fi întotdeauna cea mai bună.

Sistemul imunitar, atât timp cât e în stare bună, știe foarte bine să lupte cu virușii și bacteriile. De cele mai multe ori e chiar de preferat să nu te ascunzi prin casă ci să lași corpul să-și creeze anticorpi pe cale naturală. Condiția e să ai un sistem imunitar puternic, un corp detoxifiat și o stare generală bună.

Nu înseamnă însă să căutăm să avem contact cu viruși și bacterii.

Faceți cu mine un mic exercitiu:

Probabilitatea de a contracta un virus este foarte mare; izolarea va însemna o perioadă lungă; prețul izolării este renunțarea la libertatea de mișcare; nu mai poți merge la sală sau în alte locuri să faci sport; n-ai voie în parcuri, săli de concerte; socializezi (muuuult) mai puțin; mergi la piață mai rar (dacă nu le închid), adică alimente mai puțin proaspete; etc.

Luând toate acestea în considerare, pune-ți următoarea întrebare: când e corpul tău (sistemul imunitar) mai bine pregătit să dea piept cu boala, când ești activ, faci sport, socializezi sau după o lună, două, un an de izolare, frică, stress, etc?

Și totuși, autoritățile ne închid sălile, în loc să propovăduiască mișcarea.

Ne limitează orele în care putem ieși din casă, în loc să ne încurajeze să ieșim la aer curat, să ne plimbăm, să facem mișcare, să socializăm…

Măștile, distanțarea, în spațiile închise sau chiar deschise, dacă sunt aglomerate, sunt măsuri binevenite și pot feri persoanele vulnerabile de boală și suferințe.

Dar unde sunt măsurile luate sau recomandările date, nu împotriva a ceva, ci pentru stare de bine, imunitate, putere fizică și psihică, pe scurt?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close