Înțelepciunea postului și geniul creștinismului (și nu numai)

V-ați întrebat vreodată care e scopul și folosul postului?
O perioadă fără carne, lapte, brânză, ouă…
La modul evident, pentru a da ocazia corpului să se detoxifice. Ok, dar…Pt. ce?
Sa vedem, deci scoți ceea ce produce stări inflamatorii in corp. Prin urmare, organismul consumă mai puțină energie pt a reduce si anihila efectele inflamatorii, ceea ce logic duce la o rezerva de energie. Țineți minte asta.
Apoi, atât reducerea inflamației cât și surplusul de energie, au un efect secundar surprinzător. Carnea, laptele, brânza, alături de alcool, cafea, ceai verde sunt hiperexcitanti ai sistemului nervos central.
Cu cât eliminăm mai mult din ele, cu atât devine sistemul nostru mai sensibil. Mai sensibil la viață, la detalii, la lucruri mai subtile.
Postul înseamnă și abstinența sexuală, o altă sursă de creștere a resursei de energie. Actul sexual in sine, și ejacularea la bărbați in mod special este unul din cei mai mari consumatori de energie.

Dacă în timpul postului evităm gândurile și emoțiile negative, frecvența energiilor noastre crește. Dacă în schimb gândim și simțim mai frumos, mai pozitiv, ajutați și de acea sensibilitate potențată, nivelul vibrațional crește și mai mult.

Descoperim astfel că intrăm intr-un cerc virtuos, în care mintea si trupul se curăță.

Ok, dar pentru ce?

Să ne amintim, postul de regulă se întâmplă înaintea unor mari sărbători religioase. Perioadă în care în același timp, un număr mare de oameni, își curăță corpul și mintea, devin mai sensibili și au mai multă energie. In plus, încearcă să fie mai buni si se gândesc mai mult si mai des la Dumnezeu.

Ei bine, da, postul este o cale practică de a deveni mai înțelepți, mai spirituali, de a înțelege mai multe și de a-l simți pe Dumnezeu mai aproape.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close