Hrana, binecuvantare sau blestem? Ce si cum mananci iti influenteaza nivelul de energie; reguli, secrete, trick-uri, scurtaturi. Hrana, izvor sau devorator de energie?

fructe,,Sa ne pastram corpul intr-o sanatate perfecta este o datorie… altfel nu vom fi capabili sa ne pastram mintea puternica si limpede.“ Buddha

Iti doresti sanatate totala, abundenta materiala, performante sportive, excelenta in comunicare, arta sau stiinta, dezvoltare personala, relatii, minunate, realizare spirituala?
Pentru a realiza oricare dintre acestea sau altele asemenea vei avea nevoie de o abundenta de Energie.

Pentru a realiza o abundenta de Energie exista trei mari domenii unde putem lucra, si anume corpul, mintea si partea spirituala.
Vom incepe cu prima parte, si anume corpul. Cultivarea energiei cu ajutorul corpului se poate face prin nenumarate tehnici si obiceiuri, dar trei linii principale sunt cu adevarat esentiale:
– Nutritia, ceea ce mancam, ce bem, ce si cum asimilam, ce si cum eliminam
– Respiratia; ritm, volum, calitate, cantitate; respiratia este suflul vietii
 Activitatea fizica; exercitii benefice pentru sanatate, forta si suplete
Nutritia, primul domeniu pe care il vom aborda, il vom discuta cat mai pragmatic si simplu posibil prin prisma folosirii corpului ca pe un dispozitiv ultraperformant de asimilare, producere, canalizare si depozitare de Energie. Ma voi limita la principii, lucruri de facut si lucruri care nu se fac.
Prin urmare:
1. Primul lucru pe care il ai de facut pentru a putea face din felul in care te hranesti un lucru pozitiv si folositor este sa incepi sa-ti cureti organismul si sa-ti creezi obiceiuri care sa te ajute sa elimini constant toate toxinele pe care in mod obisnuit le depozitai in organism.
Trebuie sa intelegi ca daca incepi de astazi sa te hranesti corect nu este indeajuns. Trebuie mai intai sa repari ceea ce ai stricat mai inainte.
Daca te-ai hranit precum media oamenilor din jurul tau, atunci corpul tau e intoxicat, mai mult sau mai putin, dar intoxicat. Sincer, nu conteaza cat de mult. Conteaza sa-ti construiesti sanatatea (si) cu ajutorul nutritiei pe un teren fertil si curat. Ce ai de facut?

In programul sau strategia unei nutritii corecte trebuie sa incluzi, cu scopul curatarii organismului:
– 3 (trei) zile minimum de post negru pe luna, separate, in primele 3 luni. In a 4 a luna ar fi bine sa poti face 3 zile de post negru legate. Postul negru, asa cum il recomand, se tine fara hrana de niciun fel dar cu apa sau ceaiuri fara limita cantitativa, insa nu mai putin de 2-3 litri pe zi. Ce se va intampla?  Organismul nostru este perfect capabil sa se curete si sa elimine toxinele. Problema reala este ritmul, cantitatea si combinatia haotica de hrana pe care o primeste. Cu ocazia postului negru, celulele vor lua o pauza binemeritata de la rutina zilnica si vor face curatenie si reparatii in interiorul lor, tractul intestinal isi va porni modul natural de curatare si va elimina reziduuri care stau prin colon de multe ori de ani si ani de zile. Nu glumesc, ani! Cum te vei simti? Rau la inceput! Depinde de cat de ananpoda te-ai hranit in trecut si prin urmare de cate toxine ajung in sistem cu ocazia acestei curatenii generale. Pentru ca toxinele, in drumul lor spre eliminare, vor trece prin sistemul tau, prin sange, limfa, plamani, piele, etc. Dupa primul an ar trebui sa fii capabil sa tii un post negru de 7 zile legate in fiecare an, lucru care, impreuna cu un mod corect de alimentatie, un regim de activitate fizica adecvat si exercitii de respiratie constante, ar trebui sa-ti asigure un corp curat si sanatos.
– 1 (una) irigare a colonului, sau clisma, lunar in primele 6 luni. Dupa aceea s-ar putea sa nu mai fie necesar, dar eu incurajez pe oricine sa faca acest lucru periodic, indiferent de cum se hraneste. Acest lucru se poate realiza acasa, cu ustensile cumparate din farmacie sau intr-una din clinicile private cu profil proctologic sau gastroenterologic. Personal recomand sa se faca acasa, e foarte simplu. Rolul acestei operatiuni este sa ajute la eliminarea toxinelor acumulate de-a lungul timpului. Straturile de depuneri toxice intarite si aflate in putrefactie in intestinul gros cantaresc de obicei intre 1.5 si pana la chiar 5.5 kg in randul oamenilor adulti obisniuti din lumea occidentala, conform multor studii efectuate in ultima perioada. Just google-it! Parte din aceste otravuri toxice au ajuns si vor continua sa intre in sange si organism daca nu luam masuri eficiente si imediate pentru a le elimina cat mai curand. Aceasta toxine din colon care intra in sistem sunt principala sursa de imbolnavire ale omului modern. „Toate bolile incep in intestine” – Hippocrates

2. Al doi-lea lucru pe care trebui sa-l faci este sa te hranesti corect. Ce simplu suna, nu? Ei bine, o vom lua usor:
A. Invata cum sa combini alimentele corect. Exista chiar o stiinta care se ocupa de acest domeniu, se numeste Trofologie. De ce trebui sa stii cum sa combini alimentele corect?
Iti voi un exemplu: sa zicem ca mananci o ceafa de porc suculenta cu o portie zdravana de cartofi prajiti… Asa, si? Vei zice… Pai sa vedem… carnea este o proteina de origine animala, acida, care are nevoie de un mediu acid pt ca sa poata fi digerata si asimilata. In acelasi timp cartoful, este un carbohidrat/amidon care, pentru a fi digerat are nevoie de un mediu alcalin (bazic). Acum, cu totii stim de la scoala, in afara de repetenti poate, ca daca am adauga o masura egala de acid la o masura egala de baza (alcalin) ceea ce rezulta este la fel de neutru ca apa chioara. Ce se va intampla totusi? Sucurile si enzimele alcaline si acide sunt secretate simultan, acestea se neutralizeaza reciproc, proteinele putrezesc, carbohidratii fermenteaza, toxinele apar si intra in sistem, reziduuri priculoase se depun in colon, etc. Conform studiilor, omul de rand din ziua de azi are intre doua si cinci kg de carne putrezita in intestine (vezi Colon Health: The Key to a Vibrant Life, de dr. Walker). Nu vi le doriti, nu-i asa?

Cele mai daunatoare combinatii pe care ar fi bine sa le evitati:
– Proteina animala (carne, lactate, branzeturi, oua) cu carbohidrati/amidon (cartofi, orez, paine, paste, etc.). Aceasta este cea mai rea combinatie si din pacate si cea mai des intalnita
– Amidon cu acizi; alti acizi decat proteina animala: otet, fructe acide (portocale, lamai, grepfruit), legume acide, cum ar fi rosia.
– Proteina animala cu zaharuri. Total incompatibile
– Laptele cu…nimic; daca puteti, nu-l consumati deloc, niciodata; demonstrat si superdemonstrat stiintific ca face rau omului, iar cazeina din lapte este cel mai performant promotor al cancerului, diabetului si bolilor de inima (vezi Studiul China, de T. Colin Campbell)
P.S. daca nu esti dispus sa eviti cat mai mult cu putinta combinatiile nefaste de alimente, te rog mult sa sari tot capitolul dedicat nutritiei. Toate celelalte sunt inutile daca nu esti dispus sa nu-ti mai intoxici organismul.

B. Mananca cat mai multe legume si fructe, cat mai proaspete. Binecunoscut efectul benefic al acestora asupra sistemului digestiv; hrana naturala a omului timp de milioane de ani, alaturi de seminte si radacinoase. Sa nu uitam ca omul are inca un sistem digestiv specific animalelor vegetariene si ca am invatat sa traim din vanat si cresterea animalelor de mai putin de 1% din existenta speciei noastre. Beneficiul cel mai important al consumului de fructe si legume este puternica alcalinizare pe care o aduc organismului.
C. Mananca cat mai putina carne, oua, lapte si branza, nu mai mult de 10% din aportul de hrana sau deloc. Daca nu poti sau nu vrei sa renunti complet la ele, incearca sa gasesti surse organice si sa nu le combini decat cu salate sau legume bogate in fibre si sa nu depasesti acele 10 procente.

D. Elimina din alimentatia ta zaharul rafinat sau indulcitorii artificiali. Sunt otravuri, ravagiile pe care le fac sunt greu de combatut.
E. Mananca seminte, nuci, samburi, fructe uscate. Exista amestecuri in anumite proportii din aceasta categorie care sunt edevarate elixiruri pentru sanatate si vitalitate.
E. Adauga in alimentatia ta drojdie de bere, soia, cereale integrale, germeni, sucuri de fructe/legume, verdeturi, miere, polen, propolis, ulei de masline.
F. Consuma lichide, apa, ceaiuri, sucuri naturale proaspete in cantitati mari (zilnic 2-3 l, si nu mai mult de 250 ml o data), dar separat de mesele principale, cu ½ ore inainte sau 1 ora dupa.

XYZ. Exista un mit in lumea noastra, acela ca avem nevoie de proteina de calitate pentru a putea trai (bine) si ca aceasta nu poate proveni decat din surse animale, respectiv in principal din lapte, branza, carne, oua si derivate. ale acestora.                                           NIMIC MAI FALS! In primul rand, nu e vorba de cate grame de proteina contine un aliment, ci de cate grame de proteina poti ASIMILA din acel aliment. Si mai mult, de cata energie ai nevoie pentru a digera, asimila si a elimina resturile nedigerate. Plus, cantitatea de energie necesara de a elimina toxinele produse in procesul digerarii proteinei animale si a efectelor acestora depaseste de obicei aportul de energie adus. Dovezile aduse de stiinta in favoarea renuntarii treptate la proteina animala sunt de necontestat.

Organizatia Mondiala a Sanatatii, dupa publicarea rezultatelor celui mai mare studiu facut vreodata in domeniul nutritiei, cunoscut publicului sub numele Studiul China, studiu ce a durat peste 30 de ani si care a reunit savanti, unversitati, logistica si sprijin aproape imposibil de repetat, a recomandat renuntarea la produse de origine animala. Presiunea si lobby-ul facut de industria alimentara, cu precadere din America si in special de industria laptelui, a facut ca OMS sa nuanteze recomandarile in sensul evitarii abuzului de produse de origine animala si sa invite la moderatie. Anul trecut, in 2015, un alt studiu urias in domeniul nutritiei, de data aceasta cu durata de 20 de ani, a publicat rezultatele cercetarilor. Rezultatele asemenatoare au facut ca, din nou, OMS sa recomande, de data aceasta direct: reducerea drastica a consumului de carne, lapte si produse lactate. Stirea nu a facut prea multa valva pe la televiziuni, desi a existat. Oare de ce? Desi am auzit pareri mai apropiate de unele teorii ale conspiratiei, parerea mea este una simpla: platitorii de publicitate care tin in viata televiziunile sunt in proportie de nouazeci si ceva la suta producatorii si comerciantii de bunuri de larg consum, alimente, bauturi, medicamente, etc. Corporatiile acestea sunt adevarate conglomerate de companii diferite si care sub umbrela aceluiasi actionar sau actionari produc de la locomotive, la lapte praf, de la medicamente la cauza acestora, de la arme la vaccinuri, de la televiziuni la studiouri de cinema si de la ferme de porci la spitale si sanatorii. Prin urmare, cei care controleaza aceste industrii de miliarde de dolari nu vor incuraja sa zicem, disparitia unor surse de venit pentru buzunarele lor. Banul, si nu extinctia noastra, sunt cei care ii motiveaza. Nu e nevoie de un masterplan de dominare mondiala, lacomia umana e de ajuns. Si, pentru a spune adevarul pana la capat, da, e adevarat, disparitia peste noapte a unor industrii de asemenea dimensiuni ar reprezenta intr-adevar un dezastru economic si financiar mondial si necesarul de hrana al omenirii nu ar putea fi asigurat imediat din surse non animale. E normal sa existe un pret de platit pentru schimbarea acestui mod gresit de alimentatie care dureaza de ceva vreme. Intrebarea care se naste este daca continuam sa ne otravim corpurile sau ne pregatim sa platim pretul.

 

3. Mananca portii mici, mesteca mancarea foarte bine, mananca in liniste. Atunci cand mananci: nu te certa, nu privi filme sau emisiuni violente, evita factorii de stress si gandurile negative. Starea emotionala modifica chimia organismului si influenteaza felul in care digestia functioneaza.
Daca vei urma toate aceste sfaturi vei constata prin propria ta experienta cateva lucruri:
– O curatare continua a organismului care duce la o crestere puternica a imunitatii. Se datoreaza in primul rand postului si curatarii colonului. De asemenea consumul de alimente bogate in apa, fructe si legume in principal, au un efect de stimulare a curatarii organismului. Aceasta curatare va fi vizibila tuturor celor din jurul tau, mai ales la nivelul pielii, care va fi mai curata, mai luminoasa si mai flexibila.
– Procesul de alcalinizare al corpului determinat de scaderea de produse acide (carne, lapte, oua) si consumul crescut de produse alcaline va duce la disparitia sau ameliorarea bolilor metabolice, alergiilor, afectiunilor circulatiei sangvine, etc. Se stie ca intr-un mediu alcalin cancerul nu poate supravietui!!! Se pare ca nimeni nu mai stie ca Dr Otto Warburg a castigat premiul Nobel pentru medicina in 1931 pentru ca descoperit si demonstrat ca metabolismul si respiratia celulelor canceroase se intampla intr-un mediu acid si in lipsa suficienta a oxigenului. Si, nu se poate dezvolta intr-un mediu preponderent alcalin.
– O crestere majora a nivelului de energie. Sistemul tau nu va mai consuma cantitati uriase de energie pentru a se lupta cu digerarea amestecurilor incompatibile de alimente, cu efortul de a elimina apoi reziduurile si cu lupta de a contracara si anula efectele toxinelor produse de acestea.
– O scadere drastica a nevoii de odihna si de somn. Aceasta provine de fapt de la cresterea rezervei de energie si se datoreaza eficientizarii raportului intre efortul depus pentru digerare, excretie si detoxifiere si valoarea energetica asimilata din hrana.
Daca facem totalul rezultatelor acestor schimbari de obiceiuri nutritionale, vom avea la indemana mai multa Energie, tocmai buna de investit pentru sanatate, abundenta materiala, performante sportive, excelenta in comunicare, arta sau stiinta, dezvoltare personala, relatii de calitate, realizare spirituala si mai mult timp sa le realizam (prin nevoia mai mica de odihna, siesta si somn).
Planuri cat mai marete si o abundenta de energie pentru realizarea lor iti doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close